Maia Sandu a discutat la Tokyo cu prim-ministrul Japoniei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la Tokyo, cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, despre consecințele războiului Rusiei contra Ucrainei pentru Republica Moldova, inclusiv crizele cu care se confruntă țara din această cauză, cea mai gravă fiind criza energetică. În acest context, șefa statului a menționat că Republica Moldova este interesată în dezvoltarea inițiativelor comune care să ajute la accelerarea asigurării securității energetice, transmite IPN.

Oficialii au vorbit despre relațiile bune dintre Japonia și Republica Moldova și despre cum poate fi extinsă cooperarea existentă.

Șefa statului a mulțumit premierului Fumio Kishida pentru asistența de dezvoltare de care Moldova beneficiază de mulți ani din partea Guvernului de la Tokyo. La fel, și-a exprimat recunoștința pentru asistența care ne ajută să îmbunătățim calitatea serviciilor publice, inclusiv în sănătate, să creștem performanța sectorului agricol și să dezvoltăm economia.

„De exemplu, în acest an, primim asistență pentru procurarea echipamentelor pentru stingerea incendiilor - 19 autospeciale în valoare de 12 milioane de euro. De asemenea, din banii Japoniei urmează să fie achiziționate echipamente performante, în sumă de circa 8 milioane de euro, care vor ajunge la cinci spitale mari din țară: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Recent, am primit un lot de echipamente medicale, în valoare de circa 1,3 milioane de euro, pentru laboratoarele din gestiunea Agenției Naționale de Sănătate Publică”, a menționat Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.