La Bălți a fost lansat serviciul social Echipa Mobilă

La Bălți a fost lansat un serviciu social destinat copiilor și adulților cu dizabilități – „Echipă Mobilă”. Cu ajutorul unui autoturism procurat cu sprijinul Uniunii Europene, specialiștii se deplasează la domiciliul beneficiarilor și le acordă asistența necesară. Este vorba despre exerciții de kinetoterapie și logopedie, consiliere psihologică, în conformitate cu un plan individual, transmite IPN.

Serviciul va fi oferit la domiciliu pentru copii și adulți din municipiul Bălți și localitățile Elizaveta și Sadovoe. Părintele unuia dintre copiii care primesc deja ajutor mărturisește că vede progrese chiar după primele exerciții efectuate de specialiști, copilul a început să facă pași, fără să fie ajutat.

Serviciul este creat de Asociația Obștească „CREDIS” din Bălți, în parteneriat cu Consiliul municipal Bălți și Direcția generală sănătate, asistență socială și protecția familiei, în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat de European Union in the Republic of Moldova, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova, în parteneriat cu Keystone Moldova și AO Institutum Virtutes Civilis.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.