Karl Luganov ar trebui să fie șef al Secției control și protecție a animalelor, opinie

Karl Luganov este candidatul potrivit pentru funcția de șef al Secției control și protecție a animalelor, subdiviziune din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare a Consiliului municipal Chișinău. Este opinia activistei civice Iana Verber, care spune că este susținută și de alți apărători ai drepturilor animalelor.

Într-o conferință de presă la IPN, Iana Verber și-a motivat opțiunea spunând că, având experiența necesară, Karl Luganov va putea să-și onoreze responsabil toate obligațiile de serviciu. Un nou concurs pentru ocuparea funcției este stabilit peste o săptămână. Iana Verber consideră că este viciată procedura, din moment ce  la desfășurarea concursului precedent a trecut mai puțin de șase luni. Ecaterina Pagu, declarată atunci învingătoare, s-a retras pe motive familiale. În această situație, funcția ar trebui să fie ocupată de persoana care a ocupat al doilea cel mai bun punctaj la acel concurs, fiind vorba de Karl Luganov.

Activista a acuzat că în necropola din Chișinău, unde sunt deținute animale fără stăpân, au loc nereguli, iar angajații Secției control și protecție a animalelor nu au împuterniciri să le înlăture.


Iana Verber s-a adresat șefului DGLCA, Ion Burdiumov, să se gândească bine pe cine îl va numi șef al Secției control și protecție a animalelor. E nevoie de un specialist cu experiență, nu de o persoană loială, a insistat tânăra.

O altă activistă civică, Lidia Vinogradova, a spus despre Karl Luganov că este angajat în secția respectivă și are o experiență bogată în domeniul protecției animalelor. „ Dar Ion Burdiumov nu dorește să aibă în secție angajați cu experiență și nu dorește să respecte legea. El are nevoie de o secție care să închidă ochii la diferite încălcări ale regulamentului, care va lăsa, în consecință, necropola în pace, cu neregulile care au loc acolo”, a opinat activista.

Potrivit activistei, Ion Burdiumov ignoră părerea organizațiilor de protecție a animalelor și societății civile, el vrea să promoveze oameni comozi lui la funcția de șef al Secției control și protecție a Animalelor.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.