Italia susține calea pe care au ales-o Ucraina, Moldova și Georgia, Giorgia Meloni

Italia va fi alături de Ucraina și o va ajuta tot timpul în care va fi nevoie. De asemenea, susține calea pe care au ales-o Ucraina, Moldova și Georgia și apreciază munca lor pentru aderarea la UE. Declarații în acest sens au fost făcute de Giorgia Meloni, președinta Consiliului de miniștri al Republicii Italiene, în deschiderea Summitului Comunității Politice Europene, transmite IPN.

Potrivit oficialului european, liderii mondiali sunt la acest summit pentru a reaminti că Europa nu este doar un club, nu este doar despre reguli sau interese, este mai presus, e o civilizație care s-a întemeiat pe ideea că oamenii sunt liberi și egali, pe idei precum solidaritatea și statul de drept. „Suntem aici pentru a reaminti că nu vom permite ca aceste principii să fie contestate sau distruse de cei care cred că ne pot reîntoarce în cei mai dificili ani din trecut” a adăugat Giorgia Meloni.

Președinta Consiliului de miniștri al Republicii Italiene a mai spus că împreună trebuie găsite soluții la criza energetică, criza conectivității și crizele pe care le aduce geopolitica. Dar nu trebuie să se uite nici de relațiile cu partenerii globali, precum Africa, pentru că și pentru ei e nevoie „să nu cădem victime discursului precum că există occidentul și tot restul lumii”. Trebuie soluționată migrația ilegală. „Putem face asta ca să avem o Europă care, după ce a fost o protagonistă a trecutului, să fie o protagonistă a viitorului”, a declarat Giorgia Meloni.

După mesajele de salut, urmează discuții cu ușile închise, la care se vor aborda subiecte ce țin de securitate, energie și conectivitate. La fel, vor fi organizate și întrevederi bilaterale, iar conferința de presă de totalizare este planificată pentru ora 17.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.