Ion Chicu despre Avia Invest: Noi considerăm că nu și-a îndeplinit obligațiunile

Agenția Proprietăți Publice a adresat o notificare către SRL „Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, privind rezilierea contractului de concesiune în legătură cu faptul că Avia Invest nu-ți îndeplinește obligațiunile din contractul de acțiune. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă, vineri, 10 iulie, transmite IPN.

Prim-ministrul a precizat că Avia Invest nu și-a executat obligațiunile de edificare a obiectivelor concesionale nici la etapa unu de investiții, nici la etapa doi și nici nu a venit cu garanții de bună execuție de un milion de euro.

„Sunt articole în contractul de concesiune care prevăd clar posibilitatea de reziliere a contractului, atunci când compania nu-și îndeplinește acele obligațiuni. Noi considerăm că ea nu și-a îndeplinit obligațiunile, respectiv, am înaintat cererea către SRL „Avia Invest” de reziliere a acestui contract”, a adăugat premierul.

SRL „Avia Invest” are 180 de zile la dispoziție pentru a decide asupra acțiunilor următoare. Potrivit lui Ion Chicu, Avia Invest poate să recunoască faptul că nu a respectat contractul și să transmită patrimoniu și activele cum prevede contractul, dar poate și să meargă în instanță.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.