Începe perioada electorală pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai

Începe perioada electorală pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai. Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor poate fi accesat  pe pagina Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

„Principalele acțiuni în perioada electorală constau în constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, înregistrarea grupurilor de inițiativă și a candidaților la funcția de primar și consilier local, constituirea și organizarea secțiilor de votare, actualizarea și publicarea listelor electorale, informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mass-media, organizarea votării și totalizarea rezultatelor scrutinuluiˮ, precizează CEC.

Perioada electorală se va încheia odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de primar și consilier în consiliile locale.

Pe 19 mai  vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova. Alegeri parțiale vor fi desfășurate în comuna Cealîc, raionul Taraclia, pentru o nouă componență a consiliului local, dar și pentru alegerea primarului în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.