Încă un medic de familie a fost răpus de COVID-19

Un medic de familie care activa la Centrul de Sănătate Briceni, subdiviziunea Oficiului Medicilor de Familie Caracușenii Vechi, a pierdut lupta cu COVID-19. Elena Pleșca avea 60 ani și a fost transferată, la data de 25 noiembrie, de la Spitalul Raional Briceni la Spitalul Raional Edineț, transmite IPN.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a exprimat condoleanțe familiei și colegilor. Acesta este al 19-lea deces înregistrat astăzi și al 2323-lea înregistrat de la începutul pandemiei în Republica Moldova. Până astăzi, 57 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Statisticile pentru 1 decembrie arată 1 499 de cazuri noi de COVID-19, din peste 3,5 mii de teste făcute, dintre care primar – 3 101.

Bilanțul total cazurilor de COVID-19 în Moldova depășește 108 mii de persoane care au trecut sau mai trec prin noul coronavirus. În spitale sunt 3,7 mii de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 294 în stare extrem de gravă, 43 fiind conectați la aparate de respirație asistată. Cei cu forme ușoare ale bolii se tratează acasă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.