În următoarele trei zile, carburanții vor fi mai ieftini

În următoarele trei zile, 10-12 septembrie, carburanții vor fi mai ieftini. Un litru de benzină cu cifra octanică 95 va costa 24,24 lei, cu 25 de bani ieftin decât astăzi. Un litru de motorină se va vinde cu 27,59 lei, cu 27 de bani mai puțin, transmite IPN.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică precizează că pe parcursul ultimei săptămâni, în procesul de stabilire a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, s-a înregistrat o scădere constantă atât a valorilor pentru benzină, cât și pentru motorină.

Prin urmare, în ultima perioadă,  prețul la benzină a scăzut cu 1,60 lei/litru, iar prețul la motorină cu 0,62 lei/litru. Potrivit ANRE, scăderea se datorează diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%.

În același timp, se păstrează în continuare un nivel mai ridicat al cotațiilor la motorină în raport cu cotațiile pentru benzină. Această tendință se explică prin cererea tot mai mare pentru motorină din partea marilor consumatori și deficienților de ordin logistic cu care încă se mai confruntă industria petrolieră de pe continentul european.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.