Igor Dodon: Alegeri parlamentare anticipate nu vor fi în luna mai-iunie

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că PSRM nu va admite organizarea alegerilor parlamentare anticipate în pandemie, în luna mai-iunie. Potrivit lui Igor Dodon, până vor fi procurate cel puțin un milion de doze de vaccin și vor  imunizați 300-400 de mii de cetățeni, despre anticipate nu poate fi vorba, „indiferent de dorințele președintelui Maia Sandu”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei noi ediții a emisiunii sale online, transmite IPN.

Igor Dodon spune că PSRM are mai multe instrumente pentru a bloca „capriciile” președintelui țării. El a amintit și despre o decizie a Curții Constituționale din 2017, potrivit căreia, nu poate fi organizat un scrutin dacă nu sunt prevăzuți bani în bugetul de stat, remarcând că, în bugetul anului 2021 nu sunt prevăzuți bani pentru alegeri parlamentare anticipate, iar socialiștii nu vor vota modificări la bugetul de stat pentru alocarea banilor pentru alegeri până vor fi procurate vaccinurile. El a menționat că, din cele 120 de milioane, cât ar costa alegerile anticipate, s-ar putea procura 600 de mii de doze de vaccin anti-COVID.

Totodată, potrivit liderului socialist, având în vedere ritmul vaccinării astăzi, dacă la mijlocul lunii iulie vor fi deja 300 de mii de oameni vaccinați cu ambele doze, atunci e gata să se așeze la masa de discuții despre alegerile parlamentare anticipate. Asta, în caz că nu se votează Guvernul. Astfel, alegerile ar putea avea loc în octombrie-noiembrie.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a specificat că șansele ca Vladimir Golovatiuc să ajungă premier sunt destul de reale. „Înțeleg că doamna președinte, Maia Sandu, se va încăpățâna în continuare, pentru că vrea anticipate, vrea mai multe mandate în Parlament pentru Partidul PAS și, cu cât mai mult va insista pe aceasta, cu atât mai mult va pierde procente și posibilitatea de a obține mandate suplimentare”, a spus Igor Dodon.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.