Guvernul: Afirmația că Polonia ar intenționa să trimită în Moldova migranți ilegali este falsă

Autoritățile califică drept falsuri informațiile din mediul online potrivit cărora Polonia ar intenționa să trimită în Moldova migranții ilegali din Africa și Orientul Mijlociu aflați pe teritoriul său, iar autoritățile moldovenești ar accepta acest lucru. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, precizează că postările în cauză sunt făcute de pe conturi false de Facebook, transmite IPN.

„Este o minciună crasă, iar instituțiile de stat desfășoară negocieri transparente și publice asupra oricăror acorduri la care suntem parte. Autoritățile au avertizat populația că în timpul apropiat am putea să ne așteptăm la o intensificare a dezinformărilor cu scopul de a dezbina cetățenii țării noastre sau pentru a-i intimida. Toate aceste acțiuni ar trebui să ne motiveze să fim mai vigilenți și mai atenți la sursele de informare pe care le consultăm și să stopăm lanțul dezinformării”, a declarat Daniel Vodă pentru stopfals.md.

„Informațiile despre migranții ilegali care ar urma să fie trimiși din Polonia în Moldova au fost distribuite de pe conturi diferite de Facebook. Postările fac referință la o resursă poloneză — agencja-informacyjna. Pentru ca publicațiile să acumuleze mai multe vizualizări, acestea sunt promovate prin publicitate sponsorizată”, precizează stopfals.md.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.