Guvernul a aprobat poziția Republicii Moldova pentru negocierea tratatului de aderare la UE

Guvernul a aprobat poziția Republicii Moldova pentru negocierea proiectului tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Documentul protocolar este semnat de toți membrii cabinetului de miniștri și urmează să fie prezentat de premierul Dorin Recean săptămâna viitoare la prima Conferință Interguvernamentală Moldova - UE, transmite IPN.

„Prioritatea Republicii Moldova este creșterea rezilienței și competitivității economice. Ne propunem integrarea cât mai rapidă a economiei noastre pe piața unică europeană, vom cere acces la toate instrumentele de finanțare ale UE, iar pe intern ne-am setat ca obiectiv să aprobăm toată legislația europeană până în 2030”, a declarat premierul Dorin Recean.

Planul de integrare europeană al Republicii Moldova este ambițios, dar realist, spune premierul, cu indicatori foarte clari pentru fiecare capitol de negociere, care să aducă beneficii directe fiecărui om din Republica Moldova. „Sunt sigur că întreaga echipă a Guvernului, în frunte cu Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru integrare europeană, în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova, va reuși să parcurgă cu succes acest proces de aderare la Uniunea Europeană”, a remarcat Dorin Recean.

Comisia Națională pentru Integrarea Europeană, prezidată de președinta Maia Sandu, a discutat poziția Republicii Moldova pentru negocierea proiectului tratatului de aderare la UE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.