„Granițe comune. Soluții comune” - Concurs de fotografie

S-a dat startul înscrierilor la concursul de fotografie „Granițe comune. Soluții comune”, dedicat Zilei Cooperării Interreg 2023 în Republica Moldova. La concurs pot participa cetățeni ai Republicii Moldova sau ai României cu vârsta mai mare de 18 ani, care-și doresc să ilustreze creativ beneficiile programelor transfrontaliere, transmite IPN.

Lucrările fotografice înscrise trebuie să pună în evidență rezultatele proiectelor în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, având ca scop promovarea unor soluții comune la problemele comune de pe ambele părți ale granițelor (din județele Iași, Botoșani, Vaslui, Galați și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova pentru o regiune de prosperitate și vecinătate, realizată prin acțiuni de cooperare transfrontalieră.

Sunt eligibile fotografiile în format .JPG, .JPEG, fie .PNG, la rezoluție înaltă (300 DPI - standardul pentru imprimare de înaltă rezoluție, cel puțin 1920 x 1080 p), care surprind şi ilustrează activitățile, rezultatele și impactul proiectelor Programului Operațional Comun România-Republica Moldova care: vizează sprijinirea educației, cercetării, dezvoltării tehnologice și inovației, promovează cultura locală și conservarea patrimoniului istoric, implică îmbunătățirea accesibilităţii în regiuni, dezvoltarea transportului şi a reţelelor şi sistemelor comune de transport și se referă la provocări comune în domeniul siguranţei şi securităţii.

Toate proiectele Programului Operațional Comun România-Republica Moldova care pot fi fotografiate sunt afișate online. Mai multe detalii despre proiecte pot fi aflate pe pagina programului www.ro-md.net.

Pentru înscrierea la concurs, participanții vor completa până la 27 august 2023, formularul de înregistrare și vor transmite la adresa electronică romd.helpdesk@ogpae.gov.md cel mult trei fotografii în format digital. Ulterior, fotografiile vor fi evaluate de un Comitet de jurizare și supuse votului publicului pe pagina pe Facebook ENI CBC Romania-Republic of Moldova 2014-2020, luând în considerare criteriile de originalitate, calitatea fotografiei, încadrarea în tema de concurs, creativitatea și claritatea mesajului transmis.

Anunțarea și premierea învingătorilor va avea loc la 22 septembrie 2023, în cadrul Galei de premiere, desfășurată în contextul Zilei Cooperării Interreg. Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu gadget-uri moderne: smartwatch, căști audio și marele premiu - o trotinetă electrică, dar și alte surprize. Lucrările câștigătoare vor fi expuse în cadrul Zilei de Cooperare Interreg și a Conferinței Finale a Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, planificată pentru începutul anului 2024 și vor fi promovate online pe site-ul programului www.ro-md.net, platformele de Social Media, mass-media, în publicații.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.