Fost angajat al Ambasadei Moldovei la București a restituit peste 1 milion de lei în buget

Un fost angajat al Ambasadei Republicii Moldova la București este cercetat pentru abuz de serviciu. Acesta ascundea numărul real de solicitări de servicii consulare și și-a însușit taxele consulare și taxele aferente pentru eliberarea adeverințelor, precizează Centrul Național Anticorupție într-un comunicat de presă, transmite IPN.

Potrivit CNA, învinuitul ar fi perceput taxe de la cetățenii Republicii Moldova pentru echivalarea permiselor de conducere moldovenești în românești, bani pe care nu le-a reflectat în contabilitatea misiunii diplomatice.

Aflându-se în funcția de consilier al Ambasadei Republicii Moldova în România, a perfectat, a semnat personal și a eliberat persoanelor fizice 8929 de adeverințe de confirmare a permiselor de conducere, eliberate de Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, în scopul preschimbării permiselor de conducere moldovenești pe cele românești. Din numărul total de acte, 2566 au fost eliberate fără prezentarea de către beneficiari a chitanței sau a copiei ordinului de plată privind intrarea sumei în cont, se arată în comunicat.

Fostul angajat al misiunii diplomatice a fost pus sub învinuire de procurorii Procuraturii Anticorupție. Acesta a restituit la bugetul de stat peste 1 milion de lei din prejudiciul total cauzat în valoare de 1 796 622 lei și urmează să achite suma restantă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.