Executarea bugetului - curs de instruire online pentru specialiștii în finanțe publice din autoritățile publice locale

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță organizarea, în comun cu Ministerul Finanțelor, în perioada 2 – 9 iunie 2020, a instruirilor la distanță privind executarea bugetelor componente ale bugetului public național pentru specialiștii în finanțe publice din cadrul autorităților publice locale de nivelul întâi și doi (APL). Instruirile se vor derula, în regim de videoconferință, pe platforma Zoom.

Cursul de instruire
cu genericul ”Executarea bugetului: cadrul normativ, instrumente practice, inclusiv Sistemul Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice . Specificul pentru autoritățile publice de nivel local” are o durată de șase zile, 18 ore de studii și va fi desfășurat între orele 13.00 și 17.00.  Instruirile sunt gratuite pentru participanți, ele fiind finanțate de către Ministerul Finanțelor.

Acest curs de instruire are scopul de a dezvolta cunoștințele
teoretice și deprinderile practice ale specialiștilor în finanțe publice din cadrul APL în ceea ce privește executarea bugetului, raportarea bugetară, utilizarea modulului e - Docplat al Sistemului Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice (SIGFP), administrat de CTIF.

În cadrul cursului vor fi prezentate cadrul normativ și instrucțiunile aferente executării bugetelor componente ale bugetului public național, prognoza lichidităților, managementul încasărilor, angajamentelor și a plăților, închiderea și deschiderea anului bugetar, formele de rapoarte și funcționalitățile de executare a bugetului în modulul e – Docplat al 
SIGFP. Agenda cursului de instruire poate fi consultată
aici https://ctif.gov.md/sites/default/files/inline-files/agenda%20executarea%20bugetului%20APL%20fara%20formator_0.pdf 

Doritorii de a participa la instruiri
urmează să se înscrie la ele, accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2pYySPE53PkDrCSnITO5RIvt7LYiJrHHIsWeOE2t0fbl5YQ/closedform sau pagina web http://cursuri.ctif.md. Mai multe informații despre organizarea cursului respectiv pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822-032, 068669942.

Persoanele interesate pot lua cunoștință de funcționalitățile platformei Zoom, accesând link -ul:
https://zoom.us/support/download. Participanții la instruiri vor primi suport tehnic la instalarea pe calculator a aplicației Zoom, vor fi familiarizați cu mecanismele de funcționare a acesteia și modul de interacțiune cu formatorul care ghidează cursul.

 

Serviciul de presă al CTIF
27 mai 2020

 

---------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.