Europarlamentara Corina Crețu va efectua o vizită la Chișinău

„Voi face în continuare tot ce îmi stă în putință pentru ca Republica Moldova sa devină parte a Uniunii Europene”. O spune europarlamentara Corin Crețu, care va efectua săptămâna aceasta o vizită la Chișinău, transmite IPN.

La Chișinău, oficiala are programate mai multe întrevederi importante. Corin Crețu spune că va discuta despre parcursul european al Republicii Moldova cu premierul Dorin Recean, președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și președinta Congresului Autorităților Locale, Tatiana Badan. De asemenea, sunt planificate întrevederi cu ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, și ambasadorul României la Chișinău, Cristian Leon Țurcanu, precum și cu rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov și rectorul Academiei de Studii Economice, Alexandru Stratan.

„Republica Moldova este o țară importantă atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru România, contribuind la menținerea stabilității în regiune și fiind un suport important pentru Ucraina, țară aflată într-un război de agresiune crud și nedrept. În calitate de membru al Parlamentului European și comisar european pentru politică regională (2014-2019) mă bucur că am contribuit la apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană și voi face în continuare tot ce îmi stă în putință pentru ca Republica Moldova sa devină parte a Uniunii Europene”, menționează Corina Crețu.

Potrivit ei, fiind o țară cu aspirații europene, dar și ținând cont de parcursul istoric, Republica Moldova se află în sufletul tuturor românilor, iar pentru ea va fi o vizită emoționantă, având în vedere că bunica ei dinspre mamă s-a născut la Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.