Eroii accidentului aviatic de la Haragâș, comemorați de IGSU

Cei patru membri ai echipajului SMURD din România care și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs în raionul Cantemir, acum șapte ani, au fost comemorați. La complexul memorial dedicat eternizării echipajului SMURD de la Haragâș, raionul Cantemir, a fost oficiat un serviciu divin și au fost depuse flori, transmite IPN.

După un moment de reculegere, cei prezenți au ținut discursuri și au vorbit despre un adevărat exemplu de eroism, devotament și sacrificiu al echipajului SMURD trecut în neființă, care a jertfit cu propriile vieți în timpul realizării misiunii de salvare a cetățenilor Republicii Moldova. Totodată, oaspeții ceremoniei solemne au menționat importanța intervențiilor aero-medicale transfrontaliere, care zilnic contribuie la salvarea vieților omenești.

În dimineața zilei de astăzi, ceremonii de comemorare au  avut loc și în toate subdiviziunile teritoriale ale IGSU. Salvatorii și pompierii au coborât drapelele în bernă și au păstrat un minut de reculegere în memoria camarazilor români căzuți la datorie după realizarea a celei de a 19 misiuni aero-medicale, dar și a ultimei misiuni de serviciu.

Elicopterul SMURD se îndrepta spre raionul Cahul pentru a prelua un pacient când, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, s-a prăbușit în pădure. Cazul a avut loc în 2016.

Conform IGSU, de la lansarea proiectului transfrontalier SMURD în Republica Moldova în anul 2014, în total până în ziua de azi au avut loc 122 de misiuni aero-medicale transfrontaliere pentru transportarea și salvarea cetățenilor Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.