Drumul de acces spre postul vamal Leușeni-Albița a fost deblocat

Drumul de acces spre postul vamal Leușeni-Albița a fost deblocat, transmite IPN. Serviciul Vamal anunță că în jurul orei 16.00, circulația mijloacelor de transport a fost reluată în regim normal.

Ieșit la protest, Sergiu Stefanco, agricultor din raionul Căușeni, a declarat că autoritățile mimează discuțiile cu fermierii, care au cerut achitarea subvențiilor așa cum prevede legea și au cerut să le fie distribuită motorina din România. Acesta a mai spus că agricultorii nu doresc bani, pentru că înțeleg că în bugetul de stat aceștia nu sunt, dar își doresc să aibă acces la credite echitabile, la inputuri etc.

La ultima întrevede cu premierul Dorin Recean, fermierii au fost anunțați despre creditul agricol de urgență în calitate de soluție pentru a începe sezonul agricol. Mecanismul, care urmează să devină funcțional din 1 martie le va permite agricultorilor să acceseze credite de 500 de mii de lei cu o garanție de 90% din partea statului. De cealaltă parte, fermierii au spus că această sumă poate fi păstrată doar pentru agricultorii micro, dar pentru ceilalți – trebuie dublată.

O nouă întrevedere la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare cu agricultorii este planificată pentru vineri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.