Două minore sunt cercetate penal într-un caz de omor cu deosebită cruzime

Două minore, de 14 și 15 ani, au fost reținute sub suspiciunea de săvârșire a unui omor cu deosebită cruzime. Minorele nu sunt la prima abatere de la lege. Acestea au fost implicate în mai multe cazuri de bătaie în diferite sectoare ale capitalei, iar unele imagini de agresiune au fost distribuite în mediul online, transmite IPN cu referire la Inspectoratul General al Poliției.

Poliția  precizează că fetele, aflându-se în gospodăria unui băiat în satul Ghermănești din raionul Telenești, ar fi avut un conflict cu stăpâna casei, o femeie de 67 de ani, ulterior cearta degenerând în bătaie. Acestea pe rând i-au aplicat femeii multiple lovituri de cuțit pe diferite părți ale corpului, au acoperit-o cu o plapumă și al lăsat-o să moară, iar cuțitele le-au  aruncat într-o fântână de lângă gospodăria victimei.

Una dintre minore este plasată într-un Centru de plasament în situații de risc din capitală pe care îl părăsește des fără a înștiința responsabilii. În fiecare caz poliția a intervenit, solicitând implicarea imediată a specialiștilor pentru responsabilizarea și corectarea comportamentului minorei, dar și examinarea stării sale de sănătate, precum și pentru a preveni ca aceasta să comită alte infracțiuni, precizează Inspectoratul General al Poliției.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru „Omor intenționat săvârșit cu deosebită cruzime, precum şi din motive sadice”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.