Dorin Recean: Ne propunem până în 2030 să fim cel mai prietenos stat pentru business din UE

„Ne debirocratizăm, ne digitalizăm, ne modernizăm, dar mai ales ne integrăm în Uniunea Europeană cu o viteză fără precedent. Ne propunem până în anul 2030 să fim cel mai prietenos stat pentru business din UE”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean în cadrul celei de-a zecea ediții a Conferinței de Investiții din Europa Centrală și de Est. Premierul a invitat investitorii să exploreze potențialul economic al Republicii Moldova și să treacă Prutul cu noi proiecte, transmite IPN.

Șeful executivului a spus că în context regional Republica Moldova trece printr-o perioadă complicată, dar problemele trebuie transformate în oportunități. „Convingerea mea este că, de cele mai multe ori, riscurile nu trebuie evitate, dar gestionate. După Ucraina, Republica Moldova a fost țara cea mai afectată de agresiunea Rusiei, dar am reușit să amortizăm șocul economic și să revenim pe plus”, a menționat prim-ministrul.

Premierul a vorbit despre pașii pe care îi fac autoritățile pentru dezvoltarea economică. „Succesul din acest an al Moldova IT Park va cuprinde și alte servicii internaționale de business. Progresăm cu dezvoltarea pieței de capital, dar și cu integrarea acesteia cu bursa de la București”, a spus Dorin Recean.

În acest an, tema principală a conferinței internaționale a vizat evoluția piețelor de capital în ultimul deceniu și perspectivele de viitor. Participanții la dezbateri au analizat ritmul şi direcţia de creştere şi dezvoltare a ţărilor din Europa Centrală şi de Est.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.