Despre „Unirea” unora dintre unioniști, Chișinăul ignorat la Tiraspol și viitorul grafic de upgrade al rablelor

Principalul din fluxul IPN din 10 ianuarie 2020

Aborigenii, să se bucure sau nu?

Toate întreprinderile afiliate SA „Moldovagaz” urmează să fie reorganizate prin crearea unei singure întreprinderi de distribuție. Un proiect aparte va viza dezvoltarea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu gazele naturale comprimate pe întregul teritoriu țării, inclusiv prin asigurarea unor parteneriate cu autoritățile administrației publice locale.

Cu separatiștii, despre drepturile omului

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate susțin că Guvernul nu este capabil să asigure drepturile fundamentale pentru cetățenii săi în regiunea transnistreană. Pe data de 18 decembrie 2019 tânărul Alexandru Rjavitin se presupune că a fost răpit de către structurile de forță ale administrației de la Tiraspol. Vicepremierul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, susține că  până în prezent Chișinăului nu-i reușește să afle ceva la subiect.

Mână de la mână, pentru rable mai noi

Operatorii de curse interurbane urmează să prezinte până pe 1 februarie graficul de verificare a mijloacelor de transport. Ulterior, în trei etape, va avea loc încadrarea în categorii de confort a unităților de transport. „Estimările noastre arată că pentru o unitate de transport, dacă nu va corespunde cerințelor, minimul de investiții va fi de două mii de euro”, a spus Oleg Alexa, președintele CAPOTA.

Ați așteptat? Mai așteptați!

Numărul infracțiunilor grave și deosebit de grave comise de către moldoveni a crescut în 2019, față de 2018. „Recunoaștem că cetățenii Republicii Moldova au avut mai multe așteptări de la poliție de a micșora numărul infracțiunilor, în special a celor excepțional și deosebit de grave”, a declarat ministrul Pavel Voicu.

De PPCD nici pomină...

Cinci formațiuni politice au decis constituirea Mișcării Politice „Unirea”. Este vorba despre Partidul Democrația Acasă, Partidul Liberal, Partidul Național Liberal, Partidul Popular Românesc și Uniunea Salvați Basarabia. „Chemăm în continuare toate celelalte formațiuni politice să manifeste deschidere pentru consolidarea și unificarea curentului politic unionist, în vederea reîntregirii neamului românesc”, se spune în anunțul partidelor.

Amănunte pe IPN

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.