Despre marea poftă a ortacilor „democrați” de a continua, prietenul lui Putin, deranjat de spionii din Moldova și gunoiul ca sursă de bani

Principalul din fluxul IPN din 13 februarie 2020

Cu lecții de viață luate în pușcărie

Vlad Filat se simte vinovat și îi pare foarte rău că nu a reușit să facă ceea ce a promis oamenilor, chiar dacă „bunurile care au fost confiscate, ca valoare, depășesc cu mult sumă imputată mie”. În contextul alegerilor prezidențiale, el îndeamnă politicienii din partidele de dreapta să fie raționali, iar aceasta ar însemna că ambițiile și declarațiile mai picante să fie lăsate într-o parte.

Cu păcatul în poale, le-ar plăcea și jocul de-a „virginitatea

PDM
poate fi gata de guvernare și poate intra în discuție cu toate formațiunile politice care sunt astăzi în Parlament. Totodată, Pavel Filip susține că PDM nu ține neapărat să obțină fotolii de ministru în actualul executiv. „De ce noi trebuie să ne vedem în cadrul Guvernului Chicu? Ăsta este un episod politic care a trecut, a declarat Pavel Filip. Președintele PDM încă nu știe dacă formațiunea va avea un candidat la alegerile prezidențiale. În același timp, partidul ar putea susține și un candidat unic.

Hoțul strigă „prindeți hoțul!”

Președintele Igor Dodon cere SIS să informeze la timp conducerea statului. „Noi deja atestăm o încercare de implicare destul de activă în destabilizarea situației. Din afara țării. Finanțarea, care a început masiv, a unor organizații nonguvernamentale, încercări de a manipula opinia publică pentru a provoca proteste în masă. Consilierul juridic al Centrului de Resurse Juridice, Ion Guzun consideră că „fenomenul atacurilor asupra activității societății civile nu este o problemă izolată pentru Republicii Moldova, ci mai degrabă o tendință din țările din regiune cu un nivel de democrație redus”.

„Sindicatele - școala comunismului!” și a gestiunii păguboase

„După destrămarea URSS, Republica Moldova a moștenit imobile, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, campinguri și tabere de odihnă. Investigațiile jurnalistice în care sunt prezentate cazurile de gestionare frauduloasă a patrimoniului sindicatelor demonstrează că liderii acestora nu au fost preocupați de apărarea și protejarea drepturilor angajaților, inclusiv ale celor patrimoniale”, menționează deputații PAS și PPDA pe marginea instituirii unei comisii de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor.

Votează despre gunoi, împart bani reali

Gestionarea eficientă a gunoiului trebuie să fie o prioritate pentru autorități, spun activiștii de mediu. Recent, însă, fracțiunea Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău a votat împotriva unui proiect care prevede eliminarea tuburilor și amenajarea locurilor de colectare a deșeurilor. „Am constatat cu mare stupoare că o fracțiune nu vrea să voteze o decizie care este în interesul cetățeanului”, relevă Iuliana Cantaragiu, expert la Centrul Național de Mediu.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.