Despre „democrația” din PD-ul „democraților”, numai 24 de păcătoși în PG și Strategia inexistentă de neutralitate

Principalul din fluxul IPN din 19 februarie 2020

Spun minciuni că „da”, spun minciuni că „nu”

Potrivit lui Andrian Candu, conducerea PDM participă la ședințe secrete cu Partidul Socialiștilor, premierul, președintele, spunând că au preocupări comune. În același timp, emit comunicate în care se spune că la aceste discuții nu au negociat nimic și că nu fac alianțe. Împreună cu el părăsesc formațiunea, dar și fracțiunea parlamentară a democraților, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc.

Anterior, Pavel Filip a declarat că Partidul Democrat nu discută actualmente despre crearea unei coaliții de guvernare nici cu formațiunile de stânga, nici cu cele de dreapta. Recent, el spune că a luat act de anunțul grupului care a decis să părăsească formațiunea.

Până la schimbarea la față e-o cale...

Inspecția Procurorilor a inițiat 33 de proceduri disciplinare în privința a 24 de procurori,a declarat Alexandr Stoianoglo. Acțiunile au fost inițiate pentru o serie de încălcări grave, așa ca rețineri, arestări, percheziționări, sechestre, interceptări și filări ilegale, precum și tergiversarea examinării dosarelor. De asemenea, este vorba despre hotărâri ilegale pe fond, reprezentarea defectuoasă a acuzării de stat în instanțele judecătorești, dar și neatacarea hotărârilor ilegale în instanțele de judecată.

Chiar și gingirica în sos de roșii e mai consistentă

De la intrarea în coaliția de guvernare a Partidului Socialiștilor în iunie 2019, președintele Dodon a început să beneficieze de mai multe canale externe pentru a-și promova retorica sa privind recunoașterea neutralității permanente, inclusiv necesitatea implementării „Strategiei de promovare a recunoașterii internaționale a statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova”.

De fapt, așa-numita Strategie nu există decât la nivel de discurs, opinează expertul Mihai Mogîldea.

Bufonii: o să vă pară banul de două ori mai mare!

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PPPDA Alexandru Slusari, susține că, în formula anterioară, pensionarii care au pensia sub minimum de existență, ar fi trebuit să primească o indexare de 5% pe 1 aprilie și altă indexare de 5% la 1 octombrie. „Formula pe care o propune Igor Dodon micșorează această indexare pentru peste 400 de mii de pensionari”, a anunțat Alexandru Slusari. PPDA propune o nouă formulă de indexare a pensiilor.

Păzea, c-o să-și scoată pârleala

Finanțarea pentru sistemul judecătoresc în 2020 va fi redusă cu 70 de milioane de lei. Banii respectivi vor fi achitați de către Republica Moldova ca urmare a unei decizii CEDO, pronunțată în 2011. „Noi bani din altă parte pentru deciziile ilegale ale judecătorilor nu vom aloca”, a declarat Ion Chicu. Premierul a cerut Ministerului Finanțelor să verifice veniturile judecătorilor din cauza cărora Moldova a fost condamnată la CEDO, iar Agenției Naționale de Integritate să verifice integritatea acestor judecători.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.