Despre aceea ce trebuie să facă miniștrii, planurile perdanților și promisiunea președintelui

Principalul din fluxul IPN din 15 noiembrie 2019

Mulți eroi după război

Andrei Năstase spune că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile constituie o lovitură de stat. El regretă faptul că nu s-a făcut uz de declarația pe care a adoptat-o Parlamentul în luna iunie cu privire la starea de captivitate a statului pentru a curăța instituțiile statului.

Fosta prim-ministră Maia Sandu de acum încolo se va ocupa mai mult de partid, de membrii organizațiilor teritoriale și va consolida forțele PAS.

Impresionat de norocul ce l-a pălit, iar promite

Președintele Igor Dodon spune că acum jumătate de an nu-și putea imagina că pe lângă Președinție, socialiștii vor conduce Parlamentul, vor desemna Guvernul și vor conduce Primăria Chișinău. Șeful statului promite schimbări pe care cetățenii trebuie să le resimtă până la 1 septembrie anul viitor.

 Să muncească, nu să taie frunză la câini!

Prima ședință a Guvernului Chicu, mai întâi anulată, fost prezidată de șeful statului, care a cerut miniștrilor să înceapă imediat să muncească. Premierul a anunțat că săptămâna viitoare noul ministru al justiției, Fadei Nagacevschi, va merge la Bruxelles unde va discuta despre posibilitățile de numire a procurorului general și Guvernul va acționa în funcție de rezultatele acestei vizite.

Atât de diferiți, cum vor împărți loturi de pământ?

În noua componență a Consiliului municipal Chișinău, au fost constituite patru fracțiuni – fracțiunea Partidului Socialiștilor, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, fracțiunea ACUM, Platforma DA și cea a Partidului Liberal. În CMC se mai regăsesc doi consilieri democrați, doi ai Partidului Șor și câte un consilier de la Partidul Unității Naționale, Mișcarea „Forța Nouă” și Partidul Comuniștilor. Președintele fracțiuni parlamentare ACUM, Platforma DA, Alexandru Slusari, regretă „dezbinarea blocului ACUM în Consiliul municipal Chișinău”. Potrivit deputatului, se repetă situația din Parlament, iar atunci acest lucru a adus prejudiciu cauzei.

Dacă n-are ce spune despre mărirea pensiei,

Casa Națională de Asigurări Sociale lansează serviciul electronic – calculatorul vârstei de pensionare. Serviciul poate fi accesat de toți doritorii pe pagina-web a instituției.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.