Denis Ulanov și Petru Jardan vor fi cercetați în stare de libertate

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis eliberarea provizorie sub control judiciar, pentru 30 de zile, a deputaților Partidului politic Șor, Denis Ulanov și Petru Jardan, după ce a examinat demersurile Procuraturii Anticorupție care solicita plasarea celor doi, cu statut de învinuit, în arest preventiv pentru 30 de zile. Procuratura consideră ilegale încheierile instanței și anunță că le va contesta.

Potrivit Procuraturii Generale, demersul în privința deputatului Petru Jardan a fost examinat în lipsă, acesta refuzând să se prezinte în fața magistraților.

Partidul „Șor” notează că a luat act de decizia instanței de a respinge demersul procurorilor. „Ne bucurăm că, pe alocuri, judecătorii pun legea în capul mesei. Acesta este un prim pas spre dovedirea nevinovăției lor. Mai mult, decizia judecătoriei arată cât de subțiri și lipsite de substanță sunt învinuirile procurorilor”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

În comunicat se mai spune că „procurorii au venit în sala de ședințe nu pentru a face dreptate, dar pentru a transmite un semnal clar: cei care se vor împotrivi, cei care le vor sta în calea autorilor acestui scenariu, îi așteaptă dosare fabricate, aresturi și compromiterea politică”. „Noi știm că oponenții noștri politici bat din palme pe la colțuri și se bucură de această nedreptate. Însă tot ei știu că aceste dosare sunt fabricate. O recunosc și înțeleg că toată această justiție televizată este un precedent periculos, iar într-o zi ar putea fi chiar ei victime ale acelorași procurori care astăzi ne atacă pe noi”, precizează comunicatul formațiunii.

Potrivit materialelor, Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani” în dosarul „frauda bancară”, iar Petru Jardan – de „abuz de serviciu”, în dosarul vizând  concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Ambii învinuiți pledează nevinovați. Cei doi deputați au fost reținuți luni, după ce, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.