CTIF asigură funcționarea neîntreruptă a Sistemului Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice

În perioada stării de urgență, provocată de pandemia COVID – 19, Sistemul Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice (SIGFP) al Ministerul Finanţelor, sistem administrat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), a funcționat fără blocaje și incidente informatice în toate raioanele republicii, se arată într-un raport al CTIF.

În primele patru luni ale anului, n-au fost înregistrate reclamații din partea utilizatorilor SIGFP din cadrul autorităților și instituțiilor publice locale. Toate solicitările de asistență și suport tehnic parvenite de la utilizatori au fost îndeplinite la timp și integral de către administratorii de rețea în teritoriu ai CTIF.

Cele mai multe solicitări de asistență au parvenit de la utilizatorii modulelor ”Rapoarte (non) financiare” (CNFD) și ”Instituția – Trezoreria” (E-Docplat) ale SIGFP. Utilizatorilor modulului CNFD le-au fost oferite circa 3 mii de consultații de ordin tehnic și metodologic, iar la solicitarea utilizatorilor E-Docplat au fost îndeplinite circa 2 mii de cereri privind crearea, semnarea și expedierea documentelor de plată către trezoreriile regionale. Conform situației din 30.04.20, la cele patru module ale SIGFP erau conectați în total circa 9000 de utilizatori din teritoriu.

Iurie Petcu, șef al Direcției prestări servicii în teritoriu din cadrul CTIF, apreciază activitatea administratorilor de rețea drept productivă. El a arătat că în majoritatea cazurilor ei au îndeplinit cererile de acordare a asistenței cu utilizarea instrumentelor electronice, iar când li s-a solicitat înlăturarea defecțiunilor tehnice, au efectuat toate lucrările la fața locului, cu respectarea cerințelor de protecție împotriva infectării cu noul coronovirus.

CTIF are 31 de administratori de rețea în teritoriu de calificare înaltă, majoritatea dintre care dispun de experiență de muncă de mai bine de zece de ani în sectorul IT. Ei deservesc în total peste 3 mii de autorități și instituții publice din raioanele republicii.

Persoanele care au nevoie de suport din partea administratorilor de rețea în teritoriu ai CTIF pot găsi datele lor de contact pe pagina web oficială a instituției 
www.ctif.gov.md, accesând link – ul https://ctif.gov.md/reprezentantii-ctif-teritoriu.

 

Serviciul de presă al CTIF
20 mai 2020

---------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.