CSP propune eliberarea lui Stoianoglo din funcția de procuror general

Consiliul Superior al Procurorilor îi propune șefei statului eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, din care este suspendat. O hotărâre în acest sens a fost adoptată luni, după ce CSP a luat cunoștință cu raportul comisiei care i-a apreciat activitatea ca fiind nesatisfăcătoare, transmite IPN.

Examinarea raportului Comisiei de evaluare de către CSP a început încă săptămâna trecută și a continuat și la ședința de luni, fiind prezent și Alexandr Stoianoglo. Acesta și-a prezentat poziția, precizând că și-a desfășurat activitatea în conformitate cu prevederile legale.

În urma dezbaterilor și a deliberărilor, președinta Consiliului, Angela Motuzoc, a anunțat decizia, precizând că există și opinii separate, însă nu a specificat ale cui sunt acestea. „Se acordă calificativul „nesatisfăcător” activității desfășurate de către domnul Alexandr Stoianoglo în perioada exercitării mandatului de procuror general. Se propune președintelui Republicii Moldova eliberarea din funcția de procuror general a domnului Alexandr Stoianoglo”, a notat Angela Motuzoc. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Procedura de evaluare a performanțelor a fost inițiată ca urmare a unei sesizări a președintei Maia Sandu.

După ce a fost prezentat raportul de evaluare, Alexandr Stoianoglo a declarat că puterii i-a luat tocmai șapte luni ca să scape de „inacceptabilul procuror general”. Potrivit lui, concluziile comisiei de evaluare s-au bazat pe aprecieri subiective și părtinitoare, neavând la bază niciun temei factologic sau legal.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.