Concurs de design pentru simbolul leului moldovenesc

Banca Națională a Moldovei lansează concursul de design pentru simbolul leului moldovenesc, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la introducerea monedei naționale. Concursul este destinat studenților și profesioniștilor din domeniul designului grafic, care sunt încurajați să-și exprime viziunea individuală asupra simbolului leului moldovenesc, transmite IPN.

„Pentru orice stat independent, apariția monedei naționale înseamnă un important moment istoric. Pentru Republica Moldova, aceasta a însemnat și un prim pas spre economia de piață, spre primele reforme economice, primele expresii ale unei politici monetare independente. Astăzi, leul moldovenesc este o monedă puternică în regiune, iar Banca Națională dispune de experiența necesară ca să-i asigure rezistența și să mențină sectorul bancar stabil și de încredere”, menționează guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

Concursul va aduce în atenția publicului importanța istorică a introducerii monedei naționale. De asemenea, competiția le va oferi plasticienilor experimentați sau în devenire posibilitatea de a-și valorifica forța creativă în reprezentarea simbolică a leului moldovenesc.

Concursul este organizat până pe 1 mai 2024, iar rezultatele acestuia vor fi făcute publice pe 4 iunie 2024, de Ziua lucrătorului bancar. Autorii celor mai originale proiecte vor fi identificați de o comisie formată din reprezentanți ai BNM, Comisiei Naționale de Heraldică sau specialiști din domeniile cultură, istorie, știință. În cadrul concursului, vor fi desemnați cel mult cinci învingători care vor fi premiați cu moneda comemorativă și jubiliară de argint „Brandul de țară „Pomul vieții” emisă de Banca Națională a Moldovei.

Doritorii de a se înscrie la concurs vor expedia proiectele de design și actele ce atestă efectuarea studiilor în domeniul solicitat, cu specificarea „Concurs de design pentru simbolul leului moldovenesc”, precum și alte informații necesare la adresa electronică concurs@bnm.md. Condițiile de participare la concurs pot fi consultate în procedura de organizare a concursului de design pentru simbolul leului moldovenesc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.