Conaționalii stabiliți peste hotare sunt așteptați la Zilele Diasporei

Cetățenii Republicii Moldova stabiliți pentru hotare sunt așteptați la Zilele Diasporei. Evenimentul va avea loc în perioada 19-20 august, la Palatul Republicii din Chișinău, și este organizat sub patronajul Guvernului, transmite IPN.

Ceremonia oficială va începe la ora 13.30 cu discursul președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. La discuții vor participa șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu și președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman.

Pe parcursul celor două zile, participanții la Zilele Diasporei vor avea parte de un dialog deschis cu reprezentanții autorităților. În același timp, vor avea posibilitatea să participe în cadrul a două ateliere privind promovarea produsului turistic al Republicii Moldova și la o sesiune de networking între asociațiile diasporei și cele de băștinași.

În incinta Palatului Republicii vor fi amenajate expoziții tematice ale asociațiilor din diasporă și ale asociațiilor de băștinași, dar și stand-uri ale instituțiilor publice. Evenimentul se va încheia cu o ceremonie festivă.

Miza organizării Zilelor Diasporei este de a asigura un dialog constant între conaționalii de peste hotare şi autoritățile statului și de a dezvolta și promova dialogul cultural artistic tradițional, precizează un comunicat de presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.