Comitetul de Asociere Moldova-UE se va întruni peste o săptămână la Bruxelles

Comitetului de Asociere Republica Moldova-UE urmează să se întrunească pe 29 noiembrie curent, la Bruxelles. Aspectele de pregătire a delegației Republicii Moldova au fost discutate la Comisia guvernamentală pentru integrarea europeană, care s-a întrunit la Guvern, transmite IPN.

Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că este important să se valorifice la maximum această ocazie pentru a informa instituțiile europene despre acțiunile întreprinse pentru realizarea angajamentelor asumate, în urma concluziilor operaționale adoptate la reuniunea Comitetului de Asociere de anul trecut. „Noi nu avem altă cale și alt obiectiv decât integrarea Republicii Moldova în UE”, a menționat premierul, citat într-un comunicat de presă remis de executiv.

În cadrul ședinței, au fost trecute în revistă acțiunile prioritare privind implementarea angajamentelor asumate în procesul de integrare europeană. În mod special au fost examinate subiectele care urmează să fie abordate în cadrul reuniunii.

La începutul săptămânii viitoare, o delegație a Serviciului European pentru Acțiune Externă și a Comisiei Europene va veni în vizită de lucru la Chișinău. În cadrul acesteia, vor fi abordate chestiuni prioritare în dialogul politic Republica Moldova-UE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.