CNAS atenționează plătitorii de contribuții de asigurări sociale

Casa Națională de Asigurări Sociale informează că luna decembrie este termenul de achitare a contribuțiilor de asigurări sociale de stat aferente salariilor și recompenselor calculate salariaților pentru luna noiembrie 2023, transmite IPN.

Totodată, plătitorilor de contribuții la BASS care înregistrează datorii la plata contribuțiilor de asigurări sociale pentru perioadele anterioare li se solicită să se conformeze benevol și să achite obligațiile față de bugetul asigurărilor sociale de stat.

„Sistemul public de asigurări sociale funcționează având la bază principiile de bază stabilite de lege. Potrivit principiul obligativității – persoanele fizice și juridice au, conform legii, obligația de a participa la sistemul public. Drepturile de asigurări sociale se exercită corelativ îndeplinirii obligațiilor, însă potrivit principiul contributivității – drepturile de asigurări sociale se cuvin pe temeiul contribuțiilor de asigurări sociale plătite. Stimați Plătitori de contribuții la BASS, onorându-vă obligațiile aferente achitării contribuțiilor de asigurări sociale în termenii stabiliți de cadrul normativ și în mărimea cuvenită, asigurați angajații”, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

Casa Națională de Asigurări Sociale precizează că va asigura calcularea și achitarea prestațiilor de asigurări sociale ce se cuvin în mărimea contribuțiilor de asigurări sociale plătite. În acest context și având în vedere sărbătorile lunii decembrie, instituția solicită onorarea obligațiilor față de bugetul asigurărilor sociale de stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.