Certificatul COVID eliberat în Moldova va fi echivalat cu cel european

Certificatul COVID eliberat de autoritățile din Republica Moldova va fi recunoscut și la nivel european. Potrivit autorităților, certificatul digital a fost testat cu succes, iar acum urmează decizia de echivalare. Anunțul a fost făcute de către ministra sănătății, Ala Nemerenco, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Ministra a menționat că, ieri, Comisia Europeană a anunțat că a fost testat cu succes certificatul COVID, care include informații nu doar despre de vaccinare, ci și despre testare și despre recuperare. Astfel, certificatul moldovenesc devine eligibil în spațiul european și va fi egal în drepturi cu oricare alt certificat.

În altă ordine de idei, Ala Nemerenco a declarat că acoperirea vaccinală națională cu o singură doză este 25,8%, iar cu ambele doze – 24,8%. Până în prezent, în țară au fost administrate 1,49 milioane de doze de vaccin.

Potrivit ministrei, actualmente se lucrează asupra modalității de integrare în sistemul național de imunizare a certificatelor primite de cetățenii moldoveni care s-au vaccinat în România.

În contextul în care Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a dat undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani, cu serul Comirnaty, produs de Pfizer-BioNTech, șefa sănătății a menționat că astăzi nu există niciun impediment pentru părinții care doresc să vaccineze copii din categoria respectivă. Astfel, ei se pot adresa la orice centru de vaccinare, unde vor semna un acord și ulterior să-și imunizeze copilul.

Cât privește administrarea celei de-a treia doze de vaccin contra COVID-19, ministra a spus că se așteaptă o concluzie oficială a experților cu privire la data lansării rapelului și cu ce tip de vaccin va fi completată schema.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.