Centrele de vaccinare vor activa și în zilele de odihnă

Autoritățile din sănătate fac apel către toate persoanele eligibile să se imunizeze împotriva COVID-19. Totodată, anunță că toate centrele de vaccinare la nivel național vor activa și în zilele de sâmbătă și duminică, transmite IPN.

Pentru vaccinare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă cetățenii să se adreseze la medicul de familie, conform adresei de domiciliu. O altă opțiune este să se programeze online prin intermediul platformei naționale de vaccinare www.vaccinare.gov.md.

Cei care sunt eligibili pentru vaccinare, vor introduce datele la secțiunea programare, iar cei care nu sunt eligibili la această etapă, se vor înregistra în lista de așteptare.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până în prezent, au fost administrate 216 740 de doze de vaccin anti-COVID-19. Peste 29 de mii de persoane s-au vaccinat cu ambele doze.

Până pe 13 mai, în Republica Moldova s-au înregistrat 253 386 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 5 995.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.