Centrele comerciale își vor relua activitatea în zilele de sâmbătă și duminică

Centrele comerciale își vor lua activitatea în zilele de sâmbătă și duminică, cu respectarea mai multor condiții anti-epidemice. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică, astăzi, 5 martie, transmite IPN.

Administratorii centrelor comerciale vor fi obligați să monitorizeze starea de sănătate a angajaților, să efectueze cu strictețe termometria fiecărui vizitator și să permită accesul acestora în incinta clădirilor doar cu purtarea măștilor de protecție. Intrarea în magazine va fi restricționată pentru persoanele care vor manifesta simptome de febră. La fel, persoanele vor fi admise în centrele comerciale în baza normativului 1 vizitator la 4 metri pătrați din suprafața comercială liberă.

Guvernul precizează într-un comunicat de presă că noile norme ce vizează activitatea centrelor comerciale au fost discutate și acceptate în prealabil de către reprezentanți acestora.

Mai mulți proprietari și angajați ai Întreprinderilor Mici și Mijlocii au protestat astăzi, 5 martie, în centrul capitalei, nemulțumiți de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică prin care le-a fost sistată activitatea în weekend. Ei consideră decizia discriminatorie, având în vedere că alte puncte de comerț activează. CNESP a decis la 15 februarie sistarea activității centrelor comerciale sâmbăta și duminica, începând cu 17 februarie, având în vedere situația epidemiologică nefavorabilă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.