CEC a validat rezultatele celui de-al doilea tur al prezidențialelor

Comisia Electorală Centrală a aprobat procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care a avut loc pe 15 noiembrie. CEC a declarat-o aleasă pe candidata PAS, Maia Sandu, care obținut în turul doi cel mai mare număr de voturi – peste 943 de mii. Hotărârea adoptată de CEC vineri, 20 noiembrie, urmează să fie transmisă Curții Constituționale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de președinte, transmite IPN.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că numărul de voturi valabile pentru fiecare concurent electoral arată în felul următor: Maia Sandu – 943 006 și candidatul independent Igor Dodon – 690 615 de voturi. Peste 20,5 mii de buletine au fost declarate nevalabile.

Potrivit Codului Electoral, Curtea Constituțională confirmă rezultatele alegerilor și validează alegerea unui candidat, adoptând o hotărâre care se publică imediat. Până la validarea mandatului, candidatul ales la funcția de președinte prezintă Curții confirmarea faptului că nu este membru al vreunui partid politic și nu îndeplinește nicio altă funcție publică sau privată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.