CEB oferă un împrumut pentru construirea locuințelor sociale în Moldova

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) oferă un împrumut de 20 de milioane euro pentru realizarea unei noi etape a Proiectului de construcție a locuințelor sociale în Republica Moldova. În baza proiectului vor fi construite 455 de locuințe sociale în 12 localități ale țării, transmite IPN.

Banca de Dezvoltare va oferi un grant de 1 milion de euro din Fondul Verde de Investiții Sociale, iar un grant de 6 milioane de euro va fi oferit de la Fondul E5P pentru măsurile de eficiență energetică.

Costul total al proiectului este de 34 milioane de euro.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că inițierea unei etape noi de realizare a proiectului prevede asigurarea cu locuințe sociale pentru diverse categorii eligibile, construirea și reabilitarea caselor pentru bătrâni și căminelor studențești, cu înlocuirea întregii anvelope a clădirilor, astfel ca să fie reduse din costurile la încălzire, aplicând conceptul de eficiență energetică.

Autoritățile publice locale care vor aplica la Proiect vor participa cu o contribuție de circa 7 milioane de euro, acesta fiind formată din valoarea construcțiilor existente nefinalizate sau abandonate, valoarea terenului și documentația tehnică de proiect.

Proiectul de construcție a locuințelor sociale în Republica Moldova, în fazele I și II, a livrat în total 926 de locuințe sociale. În cadrul primei faze a Proiectului au fost construite două blocuri locative în orașul Chișinău, un bloc locativ la Glodeni și unul la Criuleni. În următoarea fază au fost edificate blocuri locative în orașele Călărași, Briceni, Soroca și altele.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.