Către Consiliul Municipal Chişinău Scrisoare Deschisă

21 decembrie 2020
 

STIMAŢI DOMNI CONSILIERI MUNICIPALI

 

În şedinţa din 22 decembrie 2020 este prevăzută analizarea proiectului Regulamentului Publicităţii Exterioare din Chişinău.

Din partea mediului profesional venim a vă informa - jumătate din acest Regulament conţine clauze ilegale, incompatibile cu legislaţia RM.

Partea gravă a problemei o prezintă faptul, că acest poiect, după cum e conceput,  este orientat spre distrugerea sferei publicităţii srtradale şi deschiderea căii spre monopolizarea ei integrală.

Sunt interesele personale ale Primarului care împreună cu membrul simpatizant al PSRM A.Bilinkis, prin intermediul companiilor MOLDPRESA şi EPA MEDIA este intenţionat să monopolizeze piaţa publicităţii stradale din Chişinău.

Am devenit cu toţii martori ai unei promovări agresive a acestui Regulament de către Primar care şi-a permis ameninţări brutale, lansate în public, la adresa antreprenorilor şi a consilierilor municipali.  În mod direct el a declarat distrugerea întregii pieţe de publicitate stradală în cazul în care consilierii CMC nu vor vota ceea ce doreşte el.

Astăzi nu se pune problema amendamentelor sau a discuţiilor în jurul acestui proiect.

Problema zilei e:

va permite, sau nu va permite Consiliul Municipal acţiunea ilegală de monopolizare sferei publicităţii stradale de către Primar.
 

Luând în consideraţie cele expuse, cu onoare venim a vă ruga:

  1. să respingeţi acest proiect de Regulament pe motivul multiplelor abateri de la lege şi a componentelor corupţionale pe care le conţine;
     
  2. luând în consideraţie ameninţările de distrugere a reţelelor de publicitate stradală lansate de Primar, va rugăm să protejaţi lucrătorii acestei sfere prin instituirea unui moratoriu de un an asupra demolării dispozitivelor publicitare la Chişinău pe perioada elaborării unui Regulament legal;
     
  3. să iniţiaţi elaborarea unui Regulament în perfectă conformitate cu Legislaţia RM .

 

Cu onoare:
Asociaţia Patronal
ă  de Publicitate Stradală

 

_______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.