„Casa noastră-Moldova” devine „Blocul roşu”. ALEGERI 2015

Partidul „Casa noastră-Moldova” a fost redenumit în „Blocul roşu” în cadrul congresului extraordinar al formaţiunii care a avut loc în 10 mai. Delegaţii au aprobat şi programul partidului în redacţie nouă. Într-un comunicat de presă emis de formaţiunea politică, se menţionează că în contextul în care majoritatea membrilor sunt foşti membri ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, congresul a luat ca bază pentru programul partidului programul PCRM adoptat în 2008, transmite IPN.

În cadrul congresului, delegaţii au exprimat necesitatea luptei împotriva „regimului oligarhic antinaţional”, dar şi organizarea acţiunilor de protest împotriva „regimului Filat-Plahotniuc-Voronin”. S-a precizat, de asemenea, că „Blocul roşu” trebuie să devină o platformă care va consolida adevăraţii comunişti, dar şi pe cei cu viziuni de stânga în jurul unor idei şi acţiuni comune.

Participanţii la congres au declarat actualul regim de guvernare unul criminal, excluzând orice posibilitate colaborare cu acesta. De asemenea, delegaţii au condamnat politica militară a conducerii Republicii Moldova, menită, potrivit lor, să lichideze neutralitatea constituţională a ţării.

Preşedintele partidului „Blocul roşu”, Grigore Petrenco, a declarat că în Moldova apare un nou partid de opoziţie, care se bazează pe filosofia marxistă şi care va lupta fără compromisuri cu actualul regim, pe care îl consideră antinaţional.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.