Campania „Povești de-acasă” vine cu a doua ediție

De Ziua Internațională a Familiei, marcată pe 15 mai, CCF Moldova lansează cea de-a doua ediție a campaniei sociale „Povești de-acasă”. Scopul acesteia este susținerea fiecărui copil și respectarea dreptului de a crește într-un mediu armonios, sigur și protejat. Campania se va încheia pe 1 iunie, cu un invitat surpriză, transmite IPN.

Timp de două săptămâni, seară de seară, protagoniștii campaniei – artiști, prezentatori TV, bloggeri, oameni de afaceri, nume cunoscute publicului – vor citi povești pentru copii. Ei vor îndemna comunitățile lor și publicul larg să doneze pe platforma organizației www.donatii.md. Iar partenerul organizației, Victoriabank, va dubla fiecare donație, încurajând astfel oamenii la fapte bune.

Campania se va desfășura pe toate canalele de socializare ale CCF Moldova: Facebook, Instagram și YouTube. Doritorii de a dona pot accesa comod și ușor oricare dintre modalitățile platformei www.donatii.md.

Anul trecut, în cadrul primei ediții, s-a reușit colectarea sumei de 20 de mii de lei, bani care au contribuit la munca echipei de a susține 783 de copii alături de familiile lor.

„Familiile cu care lucrează CCF Moldova au simțit loviturile din plin – economică, sanitară, educațională, emoțională. Anume aceste familii primele au simțit sărăcia, neavând nicio rezervă de bani și prea puțin ajutor din altă parte. Anume aceste familii s-au îngrămădit câte 6-7 într-o cameră și au folosit aceeași mască mai multe zile, iar dezinfectanții și săpunul erau un lux. Copiii din familii care abia dacă aveau curent, nemaivorbind de internet și calculatoare sau telefoane, au participat la lecții prin intermediari, iar dacă aveau și cerințe educaționale speciale sau dizabilități – nici intermediarii nu mai puteau răspunde nevoilor”, menționează Liliana Rotaru, președinta CCF Moldova, citată într-un comunicat de presă.

„COVID-19 a lăsat sechele fizice și emoționale profunde și va fi nevoie de timp, răbdare, speranță și resurse materiale ca să le facem față. De unde le vor lua miile de familii împinse de COVID-19 spre sărăcie și disperare? Atunci când ne gândim la „ai noștri”, vă îndemn să nu uităm de copiii pentru care părinții speră la o minune ca să le ofere elementarul, iar acea minune putem s-o facem noi”, a mai spus Liliana Rotaru.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.