Campania electorală este calmă doar în aparenţă, analişti

Calmitatea prin care se caracterizează actuala campanie electorală este una aparentă şi nu reprezintă decât o linişte înaintea furtunii. Opinii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Politica”, la postul de televiziune TV7, transmite IPN.

Analistul politic Oazu Nantoi susţine că în această campanie ar lipsi agresivitatea, iar cei înscrişi în cursa electorală sunt marcaţi de o criză de inspiraţie. „Se creează impresia că această campanie electorală este adresată  doar celor indecişi, care nu ştiu pe ce lume sunt. Partea pozitivă este că oamenii pot cugeta în linişte pentru cine să voteze. Problema este cât de mult va fi capabil PLDM să acumuleze acelaşi rezultat ca în 2010, iar PDM şi PL să iasă din gaura în care se găsesc. Deoarece sondajele le oferă un scor slab. În acelaşi timp, şi la celelalte partide situaţia e la fel de complicată”, a menţionat Nantoi.

Un alt analist politic, Alexei Tulbure, crede că se întâmplă ceva în interiorul partidelor. „Ultima luna din campanie ne va aduce surprize mari. La noi lucrurile se schimbă în fiecare săptămână. Aşa că această linişte este aparentă”, a spus Alexei Tulbure.

În opinia sa, intriga principal va fi cine va forma viitoarea guvernare. „Dacă va rămâne actuala componenţă, aceasta înseamnă lipsa reformelor, hoţie şi distrugerea instituţiilor de stat. Nu cred că e cea mai fericită variantă. Mă tem că nici varianta unei coaliţii cu PCRM nu ar fi una fericită. Noi în toate aceste lupte am pierdut opoziţia”,  a opinat analistul.

Anatol Ţăranu, analist politic, este de părere că actuala campanie a ajuns la jumătate, iar a doua parte nu va mai fi la fel de liniştită. Aşii din mânecă sunt ţinuţi pentru ultima sută de metri, spune Anatol Ţăranu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.