BNM prelungește concursul de design pentru monede jubiliare și comemorative

Banca Națională a Moldovei prelungește, la solicitarea cetățenilor, concursul de design grafic pentru monedele jubiliare și comemorative, emisiunea anilor 2024 și 2025. Proiectele pot fi depuse până la 7 mai, ora 14.00, transmite IPN.

Cetățenii care au atins vârsta de 18 ani, precum și persoanele juridice sunt încurajați să își exprime viziunea grafică asupra viitoarelor monede. Numărul de proiecte prezentate de un participant pentru o tematică nu este limitat, dar nu mai puțin de două  proiecte conceptual diferite per tematica selectată. Participanții sunt obligați să respecte legislația privind drepturile de autor și cele conexe, menționează Banca Națională a Moldovei.

Criteriile de bază pentru selectarea proiectelor prezentate se referă la originalitate, creativitate, estetică și coerența elementelor de design, astfel încât să fie posibilă executarea acestora pe suprafața monedelor.

Cerințele privind  designul monedelor, condițiile de examinare și evaluare, modul de remunerare, inclusiv alte detalii sunt expuse în Procedura privind organizarea și desfășurarea concursului, care poate fi accesată pe site-ul instituției.

Monedele comemorative sunt emise de Banca Naţională a Moldovei, au valoare numismatică şi pot fi folosite ca mijloc de plată. Banca Naţională a Moldovei pune în circulaţie monedele respective prin intermediul băncilor licenţiate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.