Biroul de reintegrare cere eliberarea neîntârziată a lui Victor Pleșcanov

Biroul politici de reintegrare cere Tiraspolului eliberarea neîntârziată și restabilirea în drepturi a lui Victor Pleșcanov, deținut ilegal. În contextul agravării stării de sănătate a acestuia, Biroul cere să-i fie oferită posibilitatea de a beneficia de o opinie medicală alternativă și tratament adecvat, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă se menționează că mediatorii și observatorii procesului de negocieri, partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, inclusiv Misiunea OSCE în Moldova și Comitetul Internațional al Crucii Roșii, au fost sesizați pentru a influența Tiraspolul să-l pună în libertate pe Victor Pleșcanov, dar și pentru a interveni cu sprijinul necesar în asigurarea accesului medicilor calificați independenți pentru evaluarea stării lui de sănătate și acordării asistenței medicale corespunzătoare.

Victor Pleșcanov este încarcerat de aproximativ un an și jumătate de către exponenții structurilor neconstituționale pentru faptul că și-a exprimat public viziunea negativă față de declanșarea războiului din Ucraina. Fărădelegile la care este supus și condițiile inumane de detenție i-au provocat deteriorarea sănătății. Totodată, el nu a fost informat suficient de explicit despre situația sa medicală, iar spitalizarea acestuia într-o unitate sanitară din regiunea transnistreană a fost realizată forțat, precizează Biroul politici de reintegrare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.