Au fost aprobate procedurile de efectuare a misiunilor transfrontaliere SMURD

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărârii aferente Regulamentului privind procedura de efectuare a misiunilor transfrontaliere cu ambulanțele/Serviciului mobil de urgență, reanimare și descarcerare (SMURD) al României, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Interne menționează că scopul proiectului constă în reglementarea și standardizarea implicării echipelor de paramedici cu ambulanțele SMURD din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La fel este vorba și despre sporirea procedurilor legal aplicabile în procesul de efectuare a misiunilor speciale internaționale.

În comun cu Ministerul Sănătății, IGSU va putea interveni și realiza misiuni transfrontaliere terestre în urma accidentelor cu victime multiple, fapt ce creste șansele la viață a cât mai multor oameni.

„Ultima misiune transfrontalieră comună SMURD și AVIASAN a fost executată cu succes pe data de 30 august, unde au fost transportați 5 pacienți din România în urma unui accidentului din 26 august”, a declarat ministrul de interne, Adrian Efros, în cadrul ședinței de Guvern.

Potrivit lui, prin inițierea acestui proiect, Ministerul Afacerilor Interne contribuie la garantarea dreptului la ocrotirea sănătății și accesului la asistența medicală a fiecărui cetățean al Republicii Moldova sau a apatrizilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.