Artiști din trupa Bi-2 solicită cetățenia Republicii Moldova

Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Despre aceasta anunță șeful Cabinetului președintelui Republicii Moldova, Adrian Băluțel, transmite IPN.

„Țara noastră a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere. Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea. Trupa Bi-2 a început să fie persecutată după ce membrii și-au exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ei sunt printre cei mai populari și mai valoroși artiști din estul Europei. Muzica lor este apreciată de tineri și adulți, cu muzica lor au crescut generații la rând în Moldova”, susține Adrian Băluțel.

Potrivit lui, dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința președintei Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”.

„În țara noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice”, a mai menționat reprezentantul Președinției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.