ANTA atenționează transportatorii să nu sisteze rute

Agenția Națională Transport Auto atenționează operatorii de transport rutier să nu întrerupă prestarea serviciilor pentru populație. În caz contrar, ar putea fi aplicate amenzi. Atenționarea vine în contextul protestului anunțat de transportatori cu sistarea unor rute pe 27, 28 și 29 februarie, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, ANTA precizează că nerespectarea prevederilor Codului transporturilor rutiere se sancționează cu amendă în mărime de la 12 mii la13,5 mii lei pentru persoanele cu funcție de răspundere și amendă de la 20 de mii la 22,5 mii lei pentru persoanele juridice.

ANTA poate retrage autorizația de transport rutier dacă operatorul nu va efectua lunar cel puțin 10% din totalul curselor prevăzute în graficul de circulație în decurs de 3 luni consecutive sau nu va efectua mai mult de 30% din totalul curselor prevăzute în graficul de circulație în decursul unei luni calendaristice.

Într-un comentariu anterior, președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a specificat că acțiunile ANTA împotriva transportatorilor vin ca urmare a indicațiilor ilegale ale ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu. „Chiar dacă ANTA a fost transformată într-o bâtă, după ce în fruntea acestei instituiții a fost numită o persoană care nu are nicio experiență în domeniul transporturilor, dar care este cumătrul și colegul de școală al ministrului Spînu, transportatorii nu se vor da intimidați și vor continua să lupte contra schemelor promovate de ministru sub sloganul de „integrare europeană” sau „în beneficiul cetățenilor””, a spus Oleg Alexa.

Transportatorii au anunțat protest cu sistarea rutelor pe 27, 28 și 29 februarie. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.