ANOFM a primit echipament IT de la OIM pentru a sprijini integrarea refugiaților ucraineni

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a primit echipament IT pentru a sprijini integrarea refugiaților ucraineni pe piața muncii din Moldova. Potrivit Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, echipamentul donat, în valoare de 38 de mii de dolari, are drept scop sporirea capacităților operaționale ale ANOFM de a răspunde nevoilor comunității, de a susține și integra refugiații ucraineni pe piața muncii din Moldova, transmite IPN.

În cadrul întrevederii de astăzi cu directoarea ANOFM, Raisa Dogaru, și șeful Misiunii OIM Moldova, Lars Johan Lönnback, a fost oficializată donarea de echipament IT pentru 26 de subdiviziuni teritoriale ale ANOFM din întreaga țară.

„Deja de mulți ani, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă are un parteneriat puternic cu OIM în Republica Moldova. Această donație generoasă va permite agenției noastre să lucreze mai eficient la integrarea refugiaților ucraineni pe piața noastră a muncii”, a declarat directoarea ANOFM, Raisa Dogaru.

„De la escaladarea conflictului din Ucraina, OIM s-a implicat în incluziunea socio-economică a refugiaților ucraineni. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este esențială în această privință, inclusiv prin activitatea pe care o desfășoară în cadrul reformei RESTART. Vreau să exprim mulțumirile noastre pentru colaborarea și parteneriatul dintre OIM în Republica Moldova și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, precum și mulțumiri Guvernului Statelor Unite ale Americii pentru susținerea financiară generoasă a donației de astăzi”, a menționat la rândul său Lars Johan Lönnback.

Donația a fost posibilă datorită Biroului pentru Populație, Refugiați și Migrație (PRM) al Departamentului de Stat al SUA în cadrul proiectului „2023 Ukraine Response to support refugees from Ukraine across Europe”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE