Andrian Candu: Ce s-a întâmplat azi e o comedie absurdă şi o bătaie de joc de ţară

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, califică ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament o comedie absurdă şi o bătaie de joc de ţară. „Acum când se puteau lua decizii pentru a atenua măcar criza pandemică, când se puteau discuta soluţii pe probleme economice sau sociale, jocurile politice şi interesul politic al unora a prevalat”, a declarat Andrian Candu la un briefing de presă, susținut după că în Parlament s-a constatat lipsă de cvorum, iar subiectul cu privire la învestirea Guvernului Grosu a fost epuizat, transmite IPN.

Pe de o parte, spune parlamentarul, e vorba de socialişti, iar pe de altă parte, de o mimare de guvernare din partea PAS şi a preşedintei Maia Sandu. „Acum, când se cerea o mobilizare a clasei politice pentru a depăşi criza socială şi cea economică, aceste două tabere fac un joc politic în interes propriu, un genocid împotriva ţării”, a spus deputatul.

Acesta
nu exclude faptul că a fost o înțelegere ca deputaţii să părăsească plenul Parlamentului, pentru a se declara eşuată şi a doua tentativă de învestire a Guvenului. „Un joc a două tabere care duce la suferinţa cetăţenilor. Suntem extrem de indignaţi de astfel de comportament, de lipsă de responsabilitate. Dragi cetăţeni, ţineţi minte cine şi cum se joaca cu vieţile voastre”, a menţionat liderul Pro Moldova.

În ședința Parlamentului de astăzi, deputații urmau să dezbată proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitatea al Guvernului și acordarea votului de încredere cabinetului de miniștri propus de Igor Grosu. În sală s-a constatat lipsă de cvorum după ce deputații din Partidul Socialiștilor și cei din platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face parte și Partidul politic Șor, au părăsit sala de ședințe. Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că subiectul cu privire la învestirea Guvernului Grosu a fost epuizat. Este a doua tentativă eșuată de învestire a Guvernului, după care, potrivit legislației, urmează dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.