Andrei Strâmbeanu: Hotărârea Parlamentului ar trebui să alunge ruşii acasă

Scriitorul Andrei Strâmbeanu, ex-deputat, crede că hotărârea pe care urmează să o adopte Parlamentul, cu privire la acţiunile pentru normalizarea situaţiei în localităţile din stânga Nistrului, ar trebui să prevadă paşi concreţi de îndepărtare a forţelor armate ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova. Potrivit scriitorului, atât timp cât Federaţia Rusă va avea influenţă în Republica Moldova, ţara va bate pasul pe loc.

„Au teritorii imense, să lase peticul ăsta de pământ, să se ducă acasă, doar atunci vom fi prieteni cu ei. Nu am nimic împotriva ruşilor, au o cultură extraordinară, însă trebuie să se ducă acasă, iar cei ce au ales să rămână aici să nu se comporte ca nişte rămăşite imperiale. Ne provoacă probleme ca să nu mai putem face nimic”, a spus Andrei Strâmbeanu, solicitat de IPN să se expună asupra unor eventuale soluţii în opinia sa.

Scriitorul a subliniat că Republica Moldova este un stat independent şi suveran, recunoscut oficial şi de Rusia. „Dar Parlamentul merge în vârful degetelor la noi acasă. Ne este frică de orice tremur de frunză să nu se supere ruşii. Noi trebuie să ne apărăm independenţa pe la toate tribunele naţionale şi internaţionale, să terminăm cu federalismul”, a mai spus Andrei Strâmbeanu.

Declaraţia cu privire la situaţia actuală a procesului de reglementare a diferendului transnistrean, votată la 21 iunie de către Parlament, prevede soluţionarea paşnică a conflictului şi abţinerea de la acţiuni care ar putea duce la escaladarea acestuia.  Drept urmare a audierilor parlamentare din 20 şi 21 iunie, Parlamentul va elabora şi va adopta o hotărâre cu privire la acţiunile concrete ce urmează a fi întreprinse pentru normalizarea situaţiei în localităţile din stânga Nistrului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.