Andrei Năstase: Incompetența acestei guvernări întrece orice măsură

Președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase, se arată critic față de activitatea actualei guvernări și spune că Executivul Gavrilița este complet ineficient. Năstase spune că țara este prost condusă de către actuala guvernare, iar meritul gestionării corecte a crizei refugiaților nu este al autorităților, ci al cetățenilor. Andrei Năstase spune că lucrurile stau prost și în Parlament, acolo unde o majoritate de 63 de mandate nu poate genera idei de proiecte de lege care să îmbunătățească viața oamenilor, notează IPN.

Președintele fondator al Platformei DA și-a manifestat dezamăgirea față de modul în care guvernarea PAS gestionează criza economică și de securitate pe care o parcurge societatea. Andrei Năstase califică Guvernul Gavrilița drept total ineficient și spune că în Executiv primează interesele politice.

„Incompetența pe care o etalează acest Guvern întrece orice măsură, iar această incompetență duce la păgubirea populației. O asemenea bătaie de joc Republica Moldova n-a mai avut demult. Lucrurile sunt catastrofale, oamenii nu mai au încredere în ziua de mâine. Nu au venituri care să le permită plata gazului, a energiei electrice. Și cel mai important lucru, s-a instaurat frica în societatea noastră. Și asta e foarte grav. În țările direct implicate în război, lucrurile merg mai bine decât în Republica Moldova, vorbesc din punct de vedere economic. O asemenea inflație nu avem nici măcar în Ucraina. În țările din est și din vest se reușește gestionarea crizelor mult mai bine. Ai noștri și pe timp de ciumă consideră că trebuie să facă politică”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Freedom cu Dorin Galben” de la TV8.

Andrei Năstase spune că guvernarea PAS a numit în funcții importante în stat oameni obedienți partidului care nu dau dovadă de competență și profesionalism. De asemenea, potrivit lui Năstase fracțiunea Platformei DA din fosta legislatura era mult mai pregătită decât actualii deputați PAS.

„Responsabil în această țară este prim-ministrul și președintele țării și, pe alocuri,  președintele Parlamentului, fiind și președintele PAS, care are majoritate covârșitoare, 63 de mandate. Ei n-au cu ce se ocupa în Parlament. Pentru că nu produc, nu fac proiecte de legi. Criza refugiaților ne-a redescoperit ca nație. Dar au fost oamenii. Ceea ce au făcut autoritățile a fost PR politic, gâlceavă cu primarul Chișinăului. Știm că este greu să gestionezi o criză cum este cea prin care trecem, dar este prea multă incompetență. Și e incompetență nu doar la nivel central, sunt oameni care au fost puși în funcții în instituții de stat și ei nu știu cu ce se ocupă”, a mai spus Andrei Năstase.

Anterior și fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza a spus că există domenii de activitate în Executiv care necesită remanieri guvernamentale. Sturza a menționat  Ministerul Economiei, al Agriculturii și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.