Alte cinci autobuze noi, pe străzile capitalei

Cinci autobuze noi, marca ISUZU, au fost lansate la Chișinău, pe ruta nr. 9. Unitățile de transport au fost achiziționate din Turcia, la un preț de 132 de mii de euro per autobuz, transmite IPN.

Vitalie Mihalache, șef-interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, a menționat că autobuzele pot transporta 100 de pasageri. Sunt dotate cu aer condiționat și au trape de acces pentru persoane cu dizabilități. Unitățile de transport au o perioadă de garanție de 6,5 ani.

În total pe rutele din capitală sunt puse în circulație 15 autobuze noi ISUZU, din lotul celor 100 de unități achiziționate de municipalitate în anul curent. Celelalte zece autobuze completează numărul de unități pe rutele nr. 5, nr. 19 și nr. 26. Încă zece autobuze urmează să fie înregistrate. Restul unităților vor ajunge în Parcul Urban de Autobuze până la sfârșitul anului, conform contractului de achiziționare.

Responsabili de la Direcție au mai spus că lansarea unor autobuze noi este dificilă, întrucât Parcul Urban de Autobuze duce lipsă de șoferi și taxatori. Întreprinderea pregătește un proiect de decizie, care prevede majorarea salariilor taxatorilor și șoferilor. În prezent Parcul Urban de Autobuze duce lipsă de 25 de șoferi și de 40 de taxatori. Salariul șoferilor și taxatorilor de autobuze variază de la 6 mii la peste 10 mii de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.