Alianța Renașterea Națională din România vrea să înființeze o filială la Chișinău

Alianța Renașterea Națională din România – mișcare politică creștin-conservatoare creată acum un an – este prezentată și la Chișinău. Conducerea acesteia spune că formațiunea militează pentru apărarea valorilor familiei naturale, a căsătoriei naturale, pentru respectarea statului de drept, dar și pentru continuarea parcursului european cu un tratamentul similar cu cel care este față de toate statele europene. Reprezentanții ARN spun că își doresc să implementeze aceleași valori și în Republica Moldova, înființând aici o filială.

Într-o conferință de presă la IPN, Beniamin Lup, președintele executiv al Partidului Alianța Renașterea Națională, a declarat că ARN are titulatura formată din aceste trei cuvinte – alianță, renaștere și națiune. „Acum suntem în Moldova și bucuria mea este că putem să ne numim o națiune. Națiunea celor care sunt aici și de dincolo. Era cineva care spunea, la un moment dat, că nu suntem nici de aici și nici de dincolo, suntem una. Alianța Renașterea Națională este un partid politic creștin-conservator care militează pentru reîntregirea României și a Moldovei. Milităm pentru suveranitate națională și, în același timp, milităm pentru drepturi și libertăți care sunt ale noastre și pe care nu ni le poate lua nimeni”, a notat Beniamin Lup.

Alianța Renașterea Națională a fost fondată pe 20 octombrie 2020. „Suntem un partid politic nou, dar suntem în creștere. Avem tot mai multe personalități, avem multe talente, mulți oameni care se alătură mișcării noastre pentru că dorim să aducem laolaltă atât formațiuni, cât și oameni care au același interes – binele românilor, binele națiunii”, a menționat Beniamin Lup.

Președintele ARN a declarat că formațiunea se concentrează pentru a aduna forțe în jurul ei ca să schimbe lumea și oamenii în bine. „Este singurul partid politic care în statutul propriu are definită orientarea de creștin-conservator. Avem inclusiv semnul electoral care reprezintă crucea. Pentru că noi credem că valorile sunt înrădăcinate adânc în creștinism”, a remarcat Beniamin Lup.

Liderul formațiunii a mai spus că în ARN se regăsesc oameni care nu au făcut carieră politică, dar care apără familia naturală, iar aceste valori urmează să fie implementate și în Republica Moldova. Beniamin Lup se bucură să știe că sunt oameni care sunt gata să se înroleze în acest proiect unic.

În aceeași conferință, Alianța Renașterea Națională și-a exprimat susținerea pentru familia Furdui, a cărei șapte copii au fost luați de către Jugendamt. Reprezentanții ARN cheamă la solidaritate cu durerea familiei Furdui, pentru a încuraja autoritățile germane să se implice în soluționarea acestui caz, astfel încât copiii să fie redați familiei. Avocatul Peter Costea, președinte al Alianței Familiilor din România, a declarat că lui Petru și Camelia Furdui, creștini practicanți din Hunedoara, care locuiesc de câțiva ani în Germania, li s-au luat copiii pe 26 aprilie 2021, de către Jugendamt, serviciul de protecție a copilului din această țară, în lipsa unui mandat judecătoresc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.